Alla inlägg den 26 februari 2012

Av Monica Lindén - 26 februari 2012 19:35

 

Spira, jag och husse var på vår andra utställning i Qpoolen i Hässleholm. Där fick vi träffa Spiras systrar, Trésor de Brie Mejja (Minna) och Trésor de Brie Molly men också kenneluppfödaren till dessa ljuvliga hundar Eva Håkansson. Förutom dessa briarder var där också några från Nicole och kenneln Black Regal.

Hässleholm är ju våra hemtrakter så här träffade man många andra "kändisar"  och det är ju alltid kul  . Men man är ju så fokuserad på sin hund och att man ska in ringen att man nog verkar lite smått konstig och halvt frånvarande i folks ögon.

Spira var jätte fin dagen till ära. Vi hade duschat och kammat och gjort allt enligt konstens alla regler. Vi var ju tre stycken fina syskon i gruppen, som är ganska lika, även om Spira nog har lite längre kropp än dem andra. Vi gick in i ringen och som jag lärt mig vid detta laget så tog jag sjumilakliven och rätade upp ryggen och så sprang vi. Det gick väl ganska bra förutom att hon drog lite väl mycket in mot mitten när vi sprang och som den "dammsugare" hon är så åkte nosen ner i golvet efter allt godis som någon strött så fint på golvet. Men men vi slutade som 2:a i klassen valpar 9-12 månader och nåt HP såg vi tyvärr inte röken av. Jag är jätte nöjd med den placeringen och söta Minna och Sara tog hem segern denna gången, vilket vi är jätte glada för. Stort Grattis till dem  .

Vi fick fin kritik som löd så här.

Feminin tik med bra huvud, härligt uttryck, bra hals och resning, goda vinklar fram, för åldern bra förbröst, ngt lång i länden, mjuk överlinje, okey kors, goda bakbensvinklar, bra rörelser från sidan, valpiga frambensrörelser, härlig substans, bra päls i kommande. 

Sara med fina Minna. Grattis  till syrran.

   

  Eva med Trésor de Brie Molly som blev 3:a. Grattis från syrran Spira.

Nu siktar vi på Malmö då både Spira och Magica ska ställas ut. Ja ibland ställer jag faktiskt ut dem på Brogården oxå fast mer i trädgården så att säga.

Grattis säger vi också till Nicole och Doris som blev BIR och till Steel (hoppas jag kom ihåg rätt nu) som fick BIM.


Idag har vi tränat med Annica på Adseke hundskola med Spira och sen blev det brukshundsklubben med Magica. Dem var så duktiga och Spira får MVG+ på inkallningen. För det mesta får man väl träna fart med hundar på denna övning, vi får nog göra motsatsen - träna broms så att säga. Har aldrig sett en hund springa med den farten.   Tur det inte finns hastighetskameror på lydnadsplanen för då hade hon åkt dit direkt, om den hunnit ta nåt kort vill säga. Spira alias den glada raketen får hon heta.

   

Magica älskar denna övning.

Ses snart igen!  Puss puss. 


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards