Alla inlägg den 1 maj 2012

Av Monica Lindén - 1 maj 2012 18:55

Så kom då dagen D då husse skulle ställas ut eller vänta nu här, jag menar husse skulle ställa ut hund. För nån månad sen frågade jag husse om han ville ställa ut nån av hundarna, och det kunde han tänka sig. Vi bestämde att han kunde ta Spira och jag Magica och så skulle vi välja en inofficiell för att det inte skulle bli så allvarligt. Osby som i stort sett bara ligger bakom knuten, lät ju nära och bra så det fick det bli. Efter lite velande fram och tillbaks så kom vi (jag) fram till att det nog var bättre att han gick med Magica för Spira är en liten toka som inte alltid är så lätt att få styr på och inte varit med så mycket. Magica kan ju trots allt detta med utställning och har liksom fattat att man gör bäst i att inte steppa runt för mycket när man ska stå still. Nåväl så långt allt ok. Meeen som jag skrivit tidigare så var jag ju på handlerkurs med Magica för ett tag sen och det blev en jätte förbättring att ställa Magica, hon har en helt annan attityd nu och när man ställer upp henne har hon en jätte förväntan som gör att hon verkligen visar sig från sin bästa sida. NU blev det litta problem för matten i familjen se ni, för nu kickade kärringens ego in och ville naturligtvis visa upp den ståtliga Magica. HM hur skulle vi nu göra. Jag frågade lite sådär fiffigt som en kvinna kan vilken hund vill du EGENTLIGEN ställa? Han sa: Jag kan ta Spira. (Rätt svar) Japp så blev det. Värre var det med att få till den där ringträningen som vi skulle göra hemma. Tiden gick och rätt som det var, så var det dagen innan den Inofficiella utställningen i Osby alltså Valborgsmässo afton. Det var en smått rörig dag med en styck borttappad borste som man måste ha om man ska borsta briard så jag fick allt köra till bästa Aktiva tassar i Hässleholm för att införskaffa en ny, men inget ont som inte har nåt gott med sig ett nytt halsband o koppel som jag behövde till Magica till utställningar hittade jag tack vare bästaste Malin när jag ändå var där. Borsten jag ville ha fanns inte men hon rekommenderade en annan som faktiskt visade sig vara bättre än den gamla. Bada hund, kamma hund, jobba lite mm mm och så kommer mannen hem och kl 18.30 eller nåt far vi ut på våran fina asfaltsplan för att ringträna. Gör si, gör så, håll där, inte där, halleluja men efter 10 minuter tyckte husse han var supersäker på det här med handling så då kunde vi äntligen komma in och börja packa ihop alla grejor och få våran valborgsmiddag. Naturligtvis så kröp den vilseledde borsten fram. Så bra, då har man en extra nu alltså ifall någon av dem skulle ta sig en liten walkabout framöver.

1 maj klockan 6 ringde klockan, bara att gå upp och sätta fart. Vår underbara dotter, svärson och goaste Ebba och Ville skulle oxå dit och ställa ut sin lilla Pixie, vilket gjorde det hela extra roligt. Vädret var toppen, ganska torrt i gräset och en precis lagom utställning.

Först ut var Therese med söta Pixie. Denna söta hoppetossan är helt underbart duktig och vi kunde se dem tvärsöver ringen då dem var i nr 2. Dem fixade till ett BIR. Stort Grattis! till er. Ni var jätte duktiga. Älskade barnbarnen sprang emellan oss och gulliga Ebba plockade nog sådär en 70% av vitsipporna som hon förärade mormor med jämna mellanrum. Tyvärr vissnade dem lite efterhand och dem tre sista hon la i min väska var ganska slaka när jag kom hem. Men vi bjöd dem och kompisen Ossian på glass så jag är nog förlåten.

 

Ebba, Ossian och Ville hamnade också på pallen, dem vann glassätar tävlingen.

 

Therese och Pixie på väg in i gruppfinalen.

Så var det husses och Spiras tur. Domaren hälsade och tittade på henne och Bosse talade om att det var första gången han ställde hund. Domaren var jätte trevlig och tog sig tid och blev smått begeistrad i lilla Spira. Dem sprang sitt vänstervarv och fram och tillbaka och jag var så stolt över dem bägge. Det gick jätte bra och dem superduktiga båda två, speciellt med tanke på deras 10 minuters snabbträning igår. Domaren visade upp rosetten och det blev ett HP till våran gulleSpira. Lite svårt att ta foto och samtidigt som man ska titta och försöka få ordning på Magica. Svärsonen fotade bättre så vi hoppas det kommer fler bättre kort sen när vi fått dem. Ni får hålla till godo med detta så länge fast det är rätt kasst taget.  

Husse  ställde upp här. Kritiken blev:

1 år, tik, vackert huvud o uttryck, mkt bra hals och överlinje, mkt goda vinklar, bra tassar, dubbla baksporrar, kunde önska mer påskjut i rörelse, i övrigt goda rörelser men något överbyggd i rörelse, mkt vacker päls och färg, Mycket trevlig tik.

Jag är en STOLT fru och en STOLT matte.

Direkt efter var det vår tur. Magica var helt suverän. Domaren tittade och kollade tänder och sporrar, det bekom inte denna damen ett smack. Hon sprang kanon och framför domaren stod hon med jätte förväntan. Hon är outstanding och jag tror inte hon nånsin visat upp sig så bra nån gång. Hon fick HP, vilken innebar att hon och Spira fick springa mot varandra. Inga problem eftersom Spira sprang först, annars tror jag den lilla loppan kanske hade trott att nu e d lek med "syrran". Domaren sa att hon fick ge Magica BIR men att hon faktiskt gillade Spira bättre. Klart det hade varit galet att låta Spira vinna av dem två men galna domare finns ju så man vet ju aldrig. Kritiken på Magica löd:

Snart 3 år, tik, Mkt feminint huvud och uttryck, vacker hals och överlinje, goda proportioner, goda vinklar fram och bak, Något marktrång fram, i övrigt goda rörelser med mestadels välburen svans, god pälskvalité, dubbla sporrar, mycket trevlig och välpresenterad. (Så blev man litta mallig igen ha ha)

Vi väntade till klockan 15 på gruppfinalen och jag var rädd att Magica skulle kapsejsa i värmen, hon gillar inte den. Men det gick bra, vi fikade, åt mackor, fikade igen, åt en macka till och satt under altantaket i skugga.

Innan gruppfinalen taggade jag henne så mycket jag kunde och hon var verkligen på G. Nu fick vi ju inte springa så där särskilt långt och ställde upp. Hon var lika bra som innan om inte bättre, tror hon var riktigt köttbullesugen. Men tyvärr så gick det inte hela vägen. MEEEEEEN fy fasiken vad nöjd jag är med henne och vill ni veta så trodde faktiskt våra vänner som tittade på att vi skulle ta hem det, för Magica var suverän. Eller så var dem bara snälla men jag väljer att tro att dem menade det.

Lilla Pixie valdes också ut i sin grupp och fick ingen gruppplacering. Micke och Annas Irlänska varghundar vet vi inte hur det gick för men vi hoppas det gick bra. Vi var rätt nöjda och hundarna ville hem och få mat och sen blev det sjön och det är det bästa efter utställning, jag älskar se dem fullständigt galna och bara springa som tokar och få lov att skita ner sig hur mycket som helst.

En toppendag!  

Magica

Spira! 


Ovido - Quiz & Flashcards