Direktlänk till inlägg 20 maj 2012

Triss i briard.

Av Monica Lindén - 20 maj 2012 18:29

En hel vecka och någon dag sen Wimsa kom hit. Jag kan bara summera efter denna tid att det har gått i briardfart. Det har funkat bra med dem 3 tjejerna tillsammans. Wimsa känns väldigt glad och har inga problem att ta sin plats i huset. Det räcker man går ut och hämtar posten så blir man anfallen när man kommer tillbaks, först kommer Spira och så kommer Wimsa och dem trängs om vem som ska bli klappade mest och stå främst i ledet. Värsta tävlingen, sen kommer ju Magica, men hon inser att det kan bli svårt att komma fram, så hon är den som suckar och backar. När man har dansat runt i hallen   , halvt vält av dessa tokstollar och med lite tur inte trampat i vattenskålen så får man be dem lugna ner sig och försöka ta sig fram till Magica, men som vid det laget nog har glömt att man kom in genom dörren, för då tittar hon på en som -Vad vill du nu?  Hon har redan hunnit lägga sig och somna nånstans  . Wimsa har hittat favoritplatsen när det är läggdags, i extra hussens säng. Nu är ju inte Wimsa den lilla briarden så faktum är att det är liiiiiiiiiiiiite ont om plats tycker Bosse. För om man sitter vid tv:n och säger att man ska lägga sig, så kommer Wimsa som skjuten ur en kanon   och så rätt upp för trappan och upp i sängen. Igår sprang Bosse upp för trapporna utan att säga godnatt och ja, ni fattar kanske varför. Som sagt en helt vanligt dubbelsäng blir väldigt minimal med en fru, en man, en Spira, en Wimsa samt en katt och ibland en Magica också. Men det är bara knyckla ihop armar och ben eftersom man inte har hjärta att sjasa ner nån, och förresten är det ju bara 5 dagar till, jag tror ändå jag kommer att sakna denna COMPACT living men den sandpappersliknande känslan som uppstått av 12 smutsiga briardtassar  kanske jag kan klara mig utan.

Tisdagen var det kursstart för Spira igen, vi var ganska ringrostiga och jag kände att det behövdes. Spira är smått energirik just nu och behöver få utlopp för sin sprallighet.

Onsdagen kom ju Malin och Vera så vi kunde ringträna. Vera hade blivit så duktig, jag och Malin passade på att    påminna varandra om små saker vi kom på att vi glömt. Både Magica och Spira fick springa i vår ring, som tyvärr inte var den mest säkra att springa på. Eftersom Spira varit så kreativ och gjort konstverk i gräsmattan fick vi kryssa en del mellan hålorna för att inga fötter eller ben skulle råka på stukningar. Wimsa fick också vara med ett par varv och agera "störhund" till Spira, (vilket är synd att beskylla henne för, hon är allt annat än störig menar jag). Kanske undrade hon vad meningen var att spinga lite framför och lite bakom men hon skötte ju sin uppgift galant.

   Torsdag åkte jag och Wimsa till härliga familjen Lomming för att Minna och Wimsa skulle få träffas och en promenad såklart. Ganska skönt att gå med bara en hund, som dessutom kan gå utan att dra i koppel. (Lilla gumman är så underbar, jag tog flexikoppel en dag i början innan jag ville släppa henne, men hon stannade av det lilla draget det blir när linan löper in i handtaget, otroligt tycker jag som har fått lokomotivgener på mina). Vi hade trevligt och så får man så fika efter.

Fredag packade jag fikakorgen och stack till klubben i Markaryd för att träna allihop. Vi var där i över 2 timmar och hade jättekul.

Lördag tog Bosse Wimsa själv på en milslång runda eftersom hon skulle få vara hemma med sonen på söndagen, lite rättvisa måste det ju vara.

Söndagen var det utställnings dag.

Jag skulle ju visat Manicken men hans veterinär lyckades med att flytta hans röntgentid en vecka vilket innebar att han fått lugnande, då måste det gå 7 dagar innan man får ställa upp på tävling enligt SKK. Attans skit jue. Hur som helst kom Rolf springande när vi hämtade våra hundar i bilen och sa att han kunde få ett omdöme innan det började kl 9. Så Rolf tog Magica och jag tog en språngmarsch till ringen och kastade på Manicken halsbandet och så in i ringen. Domaren tyckte det var mycket olyckligt att det var som det var för han tyckte mycket om Manicken. - Jag ger han excellent och ck och så skrev han en fin kritik och ojade sig lite för det var ju så synd på denna fina hund. Men nästa gång sa han på norska och blinkade och jag tror inte han flörtade med mig ha ha ha.

Solen gassade vilket är skönt men min Magica blir allt annat än pigg av värme. Så skönt att vi hade med oss vårt nya tält som skuggade en del. 

Spira först ut av mina. Hon var väldigt toppad idag, svårt att stå still särskilt länge eller om man jämför med hur det brukar vara. Springa var ännu kuligare, hoppade, studsade och bet i kopplet. Men hon är ju så go den lilla fjanten och charmade nog den super trevliga norrmannen till domare ändå. Han gav henne fina lovord och sa att hon blir riktigt fin men hon var litta slängig när hon sprang och det kan man inte säga emot på.

 

Men fin e hon den lilla rackaren.


        


 Spira fick Excellent och blev 2:a i juniorklassen.

Kritiken löd: Ung tik men bra sammanställd, feminint välskuret huvud, bra hals, topline kunde önskas något stramare, bra svans o svansföring, bra benstomme, tillräckligt vinklad, mkt bra rörelser, bra päls och färg.


Magica var tagen av värmen, hon har alltid varit det men var duktig ändå. Hon står fint numera även om jag själv ställer ibland lite höga krav på mig själv. Hon är så charmig nu när hon börjat vifta på svansen när man ställer upp henne och när jag såg korten som togs idag skrattade jag gott när hon står still och vet att hon inte ska flytta på sig, då sträcker hon ut tungan istället för att nå den däringa goa köttabullen.

Hon tog nog ut sina steg rätt ok men värmen gör alltid att hon sackar efter mig av nån anledning. Jag vill ju helst ha henne längre fram men så är det och vi får träna mer på det. En annan sak jag såg idag var att jag håller min hand för högt, tycker inte det är så fint på korten när hon håller upp huvudet för högt. Också en sak att träna på, nu blir det lättare att träna hemma då jag fått speglar ute på väggen så jag kan kolla bättre hur hon står. Det är toppen bra med speglar till annat med fritt följ osv.

Men Magica var duktig helt klart.

   

Magica fick Excellent, ck och blev 2:a bästa tik.

Här är kritiken: Utmärkt typ, bra skuret feminint huvud, välkomponerad kropp med utmärkt topline, bra kors, korrekt svansföring, utmärkt benstomme, tillräckligt vinklad, utmärkta rörelser, bra päls och färg.

(Nu har tydligen benstommen växt sen Malmö utställning då den var klen ha ha)

Måste ju tacka Gerard Oshea som hjälpt oss en rejäl bit fram i vårt ställande.

Men nu ska vi träna vidare och jag ska visa min guldklimp ännu bättre nästa gång, som för övrigt är nästa söndag i Skurup.

Tjingeling, ha det bra och kör hårt. Ska njuta av att ha 3 busbriarder några dagar till innan dem 3 minimeras till 2 igen.

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica Lindén - 2 mars 2014 17:57



Jag är så otroligt glaaaad tralla la för Spira och jag har träningstävlat på Hässleholms Hundcenter. Jag bestämde att vi skulle prova alla momenten precis som på vanlig tävling och utan godis eller leksaksbelöning.  Mål ska ju egentligen vara mät...

Av Monica Lindén - 12 december 2013 11:35

Jag gillar ju siffror och numerologi. Idag är det en trea om plussar ihop dagens datum. En trea står bla för det oväntade men också lite extra i mycket. Tre är ju också tro, hopp och kärlek, kropp, själ och ande, fadern , sonen och den heliga ande så...

Av Monica Lindén - 5 december 2013 15:22

Jag hoppas tomten kommer med massor av energi och ett fantastiskt 2014. Detta året vet jag inte vad som hänt för det blev väl inte som jag hade planerat precis. Men såklart är jag väldig glad över Magicas framfart i ringen och att hon blev champion...

Av Monica Lindén - 15 september 2013 13:24

Ja det är ju inte klokt vilken sommar vi haft, både vädermässigt och hundmässigt. Vi börjar med Spira. Min sötaste hund,som jag älskar så mycket   , bara för att hon alltid förgyller tillvaron för oss med sin otroliga energi som aldrig sinar. Hon ä...

Av Monica Lindén - 14 maj 2013 15:22

Visst är det så att man behöver en time out ibland. Man kör ju på, mest hela tiden och ibland snurrar det fasligt fort både här och där sen kommer det där ni vet -  hjulet snurrar fast hamstern är död   . Man funderar och funderar och försöker komma ...

Ovido - Quiz & Flashcards